Wednesday, February 11, 2015

Spageti Goreng Tomyam

Spageti Goreng Tomyam

Spageti rebus dan toskan gaul dgn sedikit minyak supaya tidak melekat

3 ulas bawang putih dadukan
1 sudu besar pes tomyam
4 ekor sotong
5 butang cendawan shitake
20 helai Daun selasih
1 pokok Daun ketumbar
1 biji tomato dadukan
4 biji cili padi ketuk pecah
1 sudu besar sos ikan
Serbuk cayanne @ serbuk cili
Minyak zaiton utk menumis
1/4 cawan air

Tumis bawang putih sehingga garing masukkan air tomato jgk cendawan masak sehingga hancur buah tomato . Masukkan pes tomyam sos ikan dan sotong .biar kuah sedikit kering baru masukkan spageti gaul sebati tabur daun ketumbar dan daun selasih cili padi .
.siap..hidangkan tabur serbuk cayanne .



No comments:

Post a Comment