Wednesday, April 1, 2015

Spageti Oglio Oglio

Dinner tonite ala2 omputeh plk kan tp gaya melayu ada pedas bru holio...lagi sedap kalaunada sotong..kepah..ni kita masak apa yg ada kt rumah ja lah kan..janji mabeles

SPAGETI OGLIO OGLIO

Spageti rebus bersama garam sehingga lembut toskan gaul sedikit minyak utk elak lekat.

6 ulas bawang putih dadukan
4 biji buah tomato hiris
7 biji Cendawan shitake hiris  
20 helai Daun selasih
1 sudu teh serbuk mix herbs
1 sudu teh serbuk secukup rasa
Sedikit serbuk lada hitam
Udang kupas kulit sukahati nk byk mana
Cili flakes (cili kering goreng tanpa minyak sehingga garing dan rapuh hancurkan )
4 sudu besar Minyak zaitun
Garam

Tumis bawang putih sehingga garing . Masukkan cendawan goreng sehingga garing . Masukkan pula buah tomato goreng lg sehingga layu dan sedikit hancur .

Dh siap semua taruk daun selasih mix herbs lada hitam garam secukupnya dan udang sehingga masak baru gaulkan bersama spageti yg ditoskan td dlm kuali. Tabur cili flakes atas spageti.






No comments:

Post a Comment